1 2 3 4

Oppervlaktebehandelingen

Conservering van stalen en metalen producten is belangrijk voor de duurzaamheid en de uitstraling. Wij bieden verschillende technieken om een product te voorzien van een conservering die aansluit bij het gebruik en de gewenste uitstraling: poedercoaten, elektrolytisch verzinken, thermisch verzinken, beitsen/passiveren en elektrolytisch polijsten.

Poedercoaten

Poedercoaten is een milieuvriendelijke manier voor het aanbrengen van een conserveringslaag. Met perslucht wordt een negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten. Door het elektrostatisch principe blijft het poeder aan het bespoten object plakken. Deze techniek wordt meestal gebruikt om een afwerking te creëren die harder is dan gewone verf.

Elektrolytisch verzinken

Elektrolytisch verzinken is een (galvanisch) procedé waarbij via elektrolyse een dun, maar sterk laagje zink wordt aangebracht. Deze elektrolyse vindt plaats in speciale chemische baden en in 'trommels'. Producten zijn op deze manier beschermd tegen corrosie en roestvorming. Maar er is nog een reden om voor deze techniek te kiezen. De elektrolytische oppervlaktebehandeling geeft producten daarnaast een mooie, 'glanzend strakke' uitstraling.

Thermisch verzinken

De beste manier om staal tegen roest te beschermen, is thermisch verzinken. Andere namen voor thermisch verzinken zijn volbadverzinken of vuurverzinken. Hierbij wordt het complete stalen product, na een aantal voorbehandelingsbaden, in een groot bad met gesmolten zink gedompeld. Rond het product vormen zich legeringslagen. Deze zijn veel dikker dan de zinklaag die wordt aangebracht via bijvoorbeeld elektrolytisch verzinken.

De dikkere zinklaag bij thermisch verzinken vraagt om nabewerking van schroefdraadpassingen. Bovendien is er grote kans op vervorming.

Het passiveren van RVS vindt plaats door een behandeling in een bad met salpeterzuur, waardoor de passieve toestand terugkeert door herstel van het laagje chroomoxide. Door deze behandeling krijgt het onderliggende metaal zijn oorspronkelijke corrosiebescherming terug.

Elektrolytisch polijsten

Elektrolytisch polijsten is een elektrochemisch proces waarbij materiaal wordt verwijderd van een metalen werkstuk. Het wordt toegepast om oppervlakten te polijsten (gladder te maken).

Meer informatie

Tijdens een persoonlijk gesprek spreken we graag uw wensen door en geven wij advies.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Contact opnemen